(untitled) (Palaeohispanica. Revista sobre lenguas y culturas de la Hispania Antigua, 2025)
en aquest treball es presenta una inscripció ibèrica inèdita realitzada a la base d’un escif àtic procedent de l’edifici singular amortitzat al darrer quart del s. V aC del Mas Castellar (Pontós) amb el text taŕśabańar, que reprodueix i completa el text d’una de les ja publicades del mateix edifici: taŕśa[. La interpretació és clara, es tracta del nom del propietari dels dos escifs i probablement de la casa, taŕśabań. Ambdues passen a ser les inscripcions ibèriques més antigues per cronologia estratigràfica. Cal destacar també l’abundància de grafits grecs, que han aparegut agrupats pel text que porten, la qual cosa ens inclina a pensar que s’haguessin realitzat a la pròpia casa, més que no pas en el procés de comercialització, cosa que reforçaria la hibridació cultural de l’edifici.