La casa de taŕśabam: un mateix antropònim ibèric en dos escifs àtics del s. V aC de l’edifici singular del Mas Castellar (Pontós, Girona) (Palaeohispanica. Revista sobre lenguas y culturas de la Hispania Antigua, 2025)
en aquest treball es presenta una inscripció ibèrica inèdita realitzada a la base d’un escif àticprocedent de l’edifici singular amortitzat al darrer quart del s. V aC del Mas Castellar (Pontós) amb eltext taŕśabańar, que reprodueix i completa el text d’una de les ja publicades del mateix edifici: taŕśa[. Lainterpretació és clara, es tracta del nom del propietari dels dos escifs i probablement de la casa, taŕśabań.Ambdues passen a ser les inscripcions ibèriques més antigues per cronologia estratigràfica. Cal destacartambé l’abundància de grafits grecs, que han aparegut agrupats pel text que porten, la qual cosa ens inclinaa pensar que s’haguessin realitzat a la pròpia casa, més que no pas en el procés de comercialització, cosaque reforçaria la hibridació cultural de l’edifici.