(untitled) (Palaeohispanica. Revista sobre lenguas y culturas de la Hispania Antigua, 2025)
Des de la tipologia linguistica es donen unes acotacions al debat sobre els possibles numerals iberics. Primer per aclarir si es podrien considerar numerals i segon si es deurien a prestec o a parentiu. Per a la primera questio es resumeix la proposta d’Orduña i Ferrer i Jane i es busca suport als treballs sobre els universals linguistics i els numerals aixi com en els estudis de linguistica cognitiva de Hurford. Per a la segona questio es revisa la The World Loanword Database centrant-se en els casos de prestec al sistema numeral. Es fa un estudi aprofundit de tres llengues de la mostra i s’extrapolen les circumstancies en que es produeix el fenomen. Els resultats apunten a una probabilitat de prestec mes alta de l’esperada tot i que subjecta a condicions especifiques.