(untitled) (Palaeohispanica. Revista sobre lenguas y culturas de la Hispania Antigua, 2019)
En aquest treball s’analitzen quatre inscripcions inèdites procedents de Llíria. La més significativa és una tenalleta aparentment sencera coneguda per un dibuix donat al Museu de Llíria que conté dues inscripcions, una al llavi i l’altra a la paret que totalitzen 54 signes. D’aquesta tenalleta es coneixen dues còpies clarament falses procedents d’operacions policials. Tot i així, pel que respecta a les inscripcions del dibuix, no s’aprecia cap indici de falsificació ni des del punt de vista paleogràfic, ni del lèxic, ni de l’estructura dels textos, mentre que les textos de les còpies presenten evidencies clares de falsificació, amb errors de còpia inclosos. A l’espera que aparegui la peça original que permeti verificar la seva autenticitat, la hipòtesi que plantegem és que el dibuix correspondria a una inscripció autentica espoliada, el dibuix de la qual va ser usat de model per realitzar les falsificacions.